fbpx

VE NEDİR

VE NEDİR ?

scorm ve xapi nedir

SCORM, Öğrenme Yönetim Sistemlerini ('ler) oluşturmanın belirli bir yolunu ve diğer SCORM uyumlu sistemlerle iyi çalışacak şekilde içeriğini tanımlar. SCORM kullanmanın yanı sıra, aslında Tin Can olarak da bilinen xAPI'yi kullanabilirsiniz. xAPI, SCORM'a göre daha gelirmiş bir sistemdir.

» SCORM Nedir?

» SCORM Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

» SCORM Kullanmanın Avantajları

» Tin Can API Nedir ?

» Tin Can API Nasıl Çalışır ?

SCORM NEDİR ?

SCORM, e-Öğrenim yazılım ürünleri için teknik bir özelliktir. E-Öğrenim kurslarının oluşturulma şeklini ve nasıl başlatıldıklarını standartlaştırır. (LMS) ile scrom iyi bir uyum içerisinde çalışmaktadır.SCORM-700×329 SCORM VE XAPI NEDİR ?Sisteminiz SCORM uyumlu olduğu sürace zip klasörü LMS'nize yüklenir ve LMS her şeyi oradan yönetir. Kursu yayınladığınızda, kursunuza kayıtlı bir öğrenci onu bir tarayıcıda başlatabilir. SCORM'un önemli bir özelliğide; LMS, performanslarının sonuçlarını izlemek ve raporlamak için veri toplar.

SCORM Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

  • SCORM genel olarak tüm sektördeki karmaşayı azaltmanın bir tekniğidir.
  • Tüm yüksek kaliteli LMS'ler ve yazma araçları SCORM uyumludur; bu, birlikte çalışabilirlik ve dolayısıyla güvenilirlik için harika bir ekosistem oluşturmuştur.
  • SCORM müşteri yanlısıdır. Kurslarınızı istediğiniz zaman başka bir LMS sistemine taşıyabilirsiniz. Bu sayede memnun kalmadığınız bir şirketle devamlılığınızı sürdürmek zorunda kalmazsınız. Yani zip klasörlerine sahip olduğunuz sürece, mutsuzsanız bunları alternatif LMS'ye yükleyebilirsiniz.
  • Daha kaliteli bir sistem için en iyi kurs oluşturma araçları, SCORM uyumlu LMS'lerle uyumludur.
  • SCORM'un tanıtımı, her sistem için ayrı bir şekilde yapılması gerekmediğinden, eğitim vermenin genel maliyetini düşürdü.

SCORM Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İçeriğinizin yeni bir LMS'ye daha kolay taşınmasıKurslarınız için harcanan zamanın daha fazla kontrolüKurs öğelerini ve değerlendirmeleri birleştirmek için daha fazla seçenekÖğrenci sürücünüz için daha etkileşimli deneyim

TIN CAN API NEDİR?

veya Tin Can API olarak da anılan xAPI , genellikle “yeni nesil SCORM” olarak kabul edilir ve en yeni e-Öğrenim standardıdır. xAPI, SCORM'den büyük ölçüde farklıdır ve LMS'nin dışında gerçekleşen etkinlikler de dahil olmak üzere çok çeşitli öğrenimi izlemek için daha esnek bir yol sağlar.

Tin Can API Nasıl Çalışır ?

  • İnsanlar diğer insanlarla, içerikle ve daha fazlasıyla etkileşimlerden öğrenirler. Bu eylemler herhangi bir yerde olabilir ve öğrenmenin gerçekleşebileceği bir olayı işaret eder. Bunların hepsi Experience API ile kaydedilebilir.
  • Bir aktivitenin kaydedilmesi gerektiğinde, uygulama “İsim, fiil, nesne” veya “Bunu yaptım” şeklinde güvenli ifadeleri Öğrenme Kayıt Deposuna (LRS) gönderir
  • .xapi SCORM VE XAPI NEDİR ?Öğrenim Kayıtları, yapılan tüm açıklamaları kaydeder. Bir LRS, bu ifadeleri diğer LRS'lerle paylaşabilir. Bir LRS kendi başına veya bir LMS içinde var olabilir.

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Eduves, şirketler ve eğitim organizasyonları için özelleştirilmiş eğitim ve değerlendirme çözümleri sağlayarak 2012 yılından bu yana dijital öğrenmede güvenilir, tanınmış lider bir firmadır.

Scroll to Top
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin