fbpx

Online Toplantılara Katılımcılar Nasıl Dahil Edilir

Online Toplantılara Katılımcılar Nasıl Dahil Edilir

online-toplantilara-katilimcilar-nasil-eklenir

konferans aracılığıyla toplantılar, günümüz iş dünyasının ayrılmaz bir parçası haline geldi. COVID-19 krizinden önce, çoğu işletme için olmasa da çoğu işletme için ara sıra kullanılan bir araçtı, ama artık değil. Modern dünyada, uzaktan toplantılar birçok ekibin iletişim kurmasının birincil yoludur. İster ürün veya hizmetlerinizi bir müşteriye satmaya çalışıyor olun, ister ekibinizle koordineli çalışın, uzaktan video konferans bugün iş yapma şeklidir.Bu toplantılarda, yüz yüze toplantılarda olduğundan farklı kurallar geçerlidir. Çalışanlarınızın bir video konferansa gerçekten katılıp katılmadığını bilmek veya potansiyel bir müşterinin ne kadar ilgilendiğini ölçmek daha zordur. Bir sonraki video konferansınız sırasında herkesin söz sahibi olmasını sağlamaya yardımcı olacak, uzaktaki toplantı katılımcılarıyla nasıl etkileşim kuracağınıza dair bazı önerilerimiz var.

» Toplantıyı Hazırlama

» Toplatıya Katılımcıların Katılım Durumu

» Katılımcıları Toplantıya Dahil Etmenin Yolları : Toplantı Sonrası

Toplantıyı Hazırlama

Online toplantı katılımcılarının katılımını sağlayacak bir sürece doğru ilk adım, işbirliği oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz araçları sağlayan bir video konferans çözümünden yararlanmaktır. Ekran paylaşımı herkesi aynı sayfada tutmanın önemli bir yoludur, metin sohbeti özellikleri ise herhangi bir yüz yüze toplantı sırasında doğal olarak olabilecek yan görüşmelere izin vermek için mükemmeldir.Online Toplantılara Katılımcılar Nasıl Dahil EdilirHer şeyden önce, çalışanların bağlantıda kalmasını sağlamak için şirketinizin güvenebileceği güvenilir bir hizmete ihtiyacınız var.Herkesi davet ettiğinizden ve platforma giriş yapmakta kimsenin sorun yaşamadığından emin olun. Bir kişinin bile sorun yaşaması Birini soğukta bırakmak, kendilerini dışlanmış hissetmelerine neden olabilir ve gelecekteki toplantılara katılımlarını azaltabilir.Gündemi, uzaktaki toplantı katılımcılarının ilgisini çekecek şekilde planlamaya çalışın. Bunu yapmanın iyi bir yolu, toplantıda ele alınacak gündem maddeleriyle ilgili katılımcı girdisi almaktır. Nihai gündemi önceden paylaşın ve mümkünse sunum yapanları bölerek toplantıyı ilginç kılın.Bazen insanlar, orada olmaları için gerçekten hiçbir neden olmadığı için toplantılardan ayrılırlar. Mümkünse her katılımcının toplantıya bir katılım parçası olduğundan ve neden orada olduklarını ve ne beklediğinizi bildiklerinden emin olun.

Toplatıya Katılımcıların Katılım Durumu

Toplantının kurallarını açıklayarak başlayın. Herkesi tanıtın ve ardından gündemin üzerinden geçin. Beyin fırtınasına yardımcı olmadıkça, herkes için işgence olmaması için insanların nasıl soru sorabileceğini açıklayın. Herkesten kameralarını açmalarını ve bu beklentiyi önceden belirlemelerini isteyin.Herkese toplantının biteceği zamanı hatırlatın ve ne olursa olsun toplantının amacını yineleyin. Toplantıyı kaydetmek ve toplantı sırasında görüşmedeki önemli yapılacakların bir kısmını not edebilecek bir moderatör atamak iyi bir fikirdir.Ayrıca, gündeminizin karışmamasını sağlamak için bir zaman tutucu atamayı düşünün. Bu, iki amaca hizmet eder: gündeminizi yolunda tutmak ve ayrıca toplantıda insanlara yapacak şeyler verecek ve onları meşgul edecek görevleri ayrıştırmak.Bir kişinin rolünü paylaşmak, çalışanın daha değerli hissetmesine yardımcı olmak için de önemlidir. Online toplantılar için daima bir anket ile başlayın. Anketler, toplantıya katılımı artırma şansı verirken, insanları meşgul etmenin harika bir yoludur. Uzak toplantılar için en iyi anket soruları için bazı öneriler şunları içerir:

  • Tatile gitmek için en sevdiğiniz yer neresi?
  • Zamanda geriye gidebilseydiniz, hangi yılı seçerdiniz ve neden?
  • En sevdiğin film nedir?
  • Dans ettiğimde ___________ gibi görünüyorum.

Diğer bir numara, herkesin toplantıya katılmasını beklerken biraz konuşmaya izin vermektir. Toplantı sahibi ve / veya moderatör toplantıya geldiklerinde insanlarla sohbet edebilirken, izleyiciler arasına aynı şeyi yapabilecek birkaç kişi yerleştirmek iyi bir fikirdir.Toplantının ortasında dikkatin dağaldığını hissedebilir ve online toplantı katılımcılarıyla nasıl etkileşim kuracağınızı merak edebilirsiniz. Toplantı boyunca, fikirlerini isteyerek insanları meşgul etmek iyi bir fikirdir. Geride kalan ve katkıda bulunmayan çalışanları fark ederseniz, katkılarını isteyerek onları dahil edin. Sohbet özelliğine de göz atabilirsiniz. Gruptaki sessiz kişilerin bir anlık mesajla daha rahat konuştuğunu fark edebilirsiniz.

Katılımcıları Toplantıya Dahil Etmenin Yolları : Toplantı Sonrası

Toplantıdan sonra bir teşekkür ve not göndermek, işleri tamamlamanın harika bir yoludur. Hatta bu görevi, katılımı artırmanın başka bir yolu olarak toplantıdaki birine verebilirsiniz.Tüm toplantı katılımcılarının bir resmini veya anket hakkında komik bir kısa mesaj ekleyin ve toplantı notlarına veya kaydına bir bağlantı ekleyin.man-home-hold-video-conference-online--interview-stay-work-freelance-e-learning-studying-laptop-web-chatting-184723867 Online Toplantılara Katılımcılar Nasıl Dahil EdilirEDUVES e-Toplantı, uzaktaki ekiplerinizle etkileşim kurmanın bir aracı olarak video konferansın değerini anlıyoruz. İşbirliğinin kilometreler boyunca devam etmesini sağlamanın güvenli bir yolu olan HD yüksek kaliteli video konferans çözümleri sunuyoruz. Çözümümüzün işletmenize nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek ve toplantı katılımcılarınızın mutlu ve istekli olmasını sağlamak için bugün bizimle iletişime geçin

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Eduves, şirketler ve eğitim organizasyonları için özelleştirilmiş eğitim ve değerlendirme çözümleri sağlayarak 2012 yılından bu yana dijital öğrenmede güvenilir, tanınmış lider bir firmadır.

Scroll to Top
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin