fbpx

Nedir, Avantajları, Kimler Kullanır Gibi Soruların Cevapları

: Nedir, Avantajları, Kimler Kullanır Gibi Soruların Cevapları

Öğrenme yönetim sistemleri

LMS yazılımının kurumsal öğrenmeyi nasıl geliştirdiğini anlamak için bu hafta bloğumuzda platformunu yani LMS'i ele aldık.. Konu başlıklarımıza bakıcak olursak şu şekildedir;

» LMS Nedir?

» LMS'in Avantajları Nelerdir?

» LMS'in Temel Özellikleri

» Peki LMS Sistemine Kimlerin İhtiyacı Vardır?

LMS NEDİR ?

LMS, yani İngilizce açılımıyla “Learning Management System”, e-öğrenme süreçlerinin daha verimli ve etkili bir şekilde yönetilmesi için oluşturulmuş bir web yazılımıdır.Bir sisteminin yönetimini, dokümantasyon ve raporlaştırma işlemlerini, eğitimci-öğrenci, öğrenci-öğrenci iletişimini, kurs içeriğinin yayınlanmasına ve uzaktan ölçme değerlendirme işlevlerini sağlayan; genellikle web üzerinden servis sunan bilgisayar yazılımıdır.lms-450×450 LMS : Nedir, Avantajları, Kimler Kullanır Gibi Soruların CevaplarıBir örnekle açıklayacak olursak şirketinizde, çalışanlarınıza sunduğunuz sınıf içi eğitimleri, dijitale taşıyarak hem bütçe ve emek tasarrufu yapmak hem de çalışanlarınızın eğitim programlarında kendilerini daha özgür hissetmelerini sağlamak istiyorsunuz. Hatta birkaç eğitimi, bir e-öğrenme firmasıyla birlikte e-eğitime dönüştürdünüz bile. Peki çalışanlarınızın, bu içerisinde çeşitli etkileşimler (sorular, eşleştirmeler vb. oyunlaştırmalar) olan e-eğitime ulaşmalarını nasıl sağlayacaksınız? İzleyip izlemediklerini nereden bileceksiniz? Aradaki etkileşimlere doğru cevaplar verip vermedikleri de önemli değil mi? Ya eğitimin sonunda ölçme değerlendirme yapmanız gerekiyorsa? İşte LMS tam da bu sorulara hatta çok daha fazlasına cevap olacak, bulut tabanlı bir “” dir.

LMS'in Avantajları Nelerdir ?

LMS sistemini uygularken hem kurumlar hem de öğrenciler birçok avantajı vardır. Özellikle COVİD'in ortaya çıkması ile birlikte sistemlerinin önemi daha da artışmıştır. Artık yeni hayatımızla birlikte LMS sisteminin herkesin kullanmasını önermekteyiz.

» Öğrencilerinizin ilerlemelerini takip edin

» Çalışanlarınıza eğitimler sağlayın

» Uyumluluğu koruyun

» Öğrenme ve geliştirme maliyetlerinizi azaltın

» Hem çalışanınız hem de öğrenciler için bilgiyi elde etme oranını arttırın

LMS'in Temel Özellikleri

Uzaktan eğitim sisteminiz hedeflediğiniz doğrultuda mı? bunu belirlemek için raporlar ve analizlerinizi incelemeniz gerekmektedir. Online eğitimleriniz öğrenenlere ihtiyacı olan bilgileri verebiliyor mu? Öğrenenler online eğitimlerinizi izliyor mu, bu eğitimlere karşı ilgili mi? Gibi sorularınızı LMS'nizde bulunan raporlama sistemi ile görebilir, eğitimlerinizi birey ve grup seviyesinde izleyebilirsiniz.

Duyarlı bir tasarım ile masaüste, tablet veya cep telefonunuzdan girdiğinizde sistemde herhangi bir bozulma olmadan entegrasyonu gerçekleşmesi gerekir. Eduves LMS ile bu özelliği müşterilerine sağlamaktadır. Örneğin, görüntüleri boyutuna göre küçültür böylece akıllı telefonun tüm ekranını kaplamaz. İdeal olarak, başlatmadan önce her sürümün ön izlemesini görebilir ve gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.

Size sunduğumuz tasarım ile kendinizi kolaylıkla uygulamamızı kullanabilir halde bulucaksınız. Burada amacımız sizlere zorluk yaşatmadan eğitimlerinizi kolaylıkla sağlayabilmenizdir.

Eduves olarak ekibimiz size daima hizmet vermek için hazır olucaktır. Sistemde herhangi bir zorluk yaşadığınızda karşınızda bir muhattap mutlaka bulacaksınız.

Peki LMS Sistemine Kimlerin İhtiyacı Vardır ?

LMS şirketler ve eğitim kurumları için oldukça faydalıdır. Şirketlerde verilmesi gereken eğitimler bu platform ile kolayca yapılabilmektedir. Şirketler çalışanlarına, bayiliklerine ve müşterilerine bu platform ile kolayca eğitim verebilmektedir. Birbirinden farklı gruplara hitap ettiği için kullanacağınız LMS'i seçmeden önce organizasyon ve eğitim ile ilgili hedeflerinizi belirlemeniz oldukça önemlidir.

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Eduves, şirketler ve eğitim organizasyonları için özelleştirilmiş eğitim ve değerlendirme çözümleri sağlayarak 2012 yılından bu yana dijital öğrenmede güvenilir, tanınmış lider bir firmadır.

Scroll to Top
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin